Bevalling

De bevalling komt in zicht!

De een kan haast niet wachten totdat het zover is, omdat die buik aardig in de weg begint te zitten. De ander vindt het jammer dat die speciale periode bijna voorbij is.

Toch is vrijwel iedereen gespannen voor wat er komen gaat. Een bevalling is niet niks! De juiste begeleiding draagt bij aan goed verloop van jouw bevalling. Vandaar dat wij jou de mogelijkheid bieden om de kraamverzorgende in een vroeg stadium van de bevalling in te zetten. Je wordt dan optimaal begeleid. Na de bevalling blijft onze kraamverzorgende altijd minimaal twee uur aanwezig. Ze zorgt voor controles van jou en je kindje en geeft begeleiding bij de eerste voeding. Ook helpt ze je met douchen en zorgt ze voor een schone en frisse kraamkamer.

Voorbereiding op de bevalling

Je bent waarschijnlijk al langere tijd bezig met de voorbereidingen voor de komst van je kindje. Rond de 37e week komen daar nog wat praktische voorbereidingen bij. Ook is het goed om alvast rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Zowel voor een thuis- als ziekenhuisbevalling.

Aandachtspunten voor de bevalling

Of je nou thuis of in het ziekenhuis bevalt, er zijn een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken of die moeten gebeuren. Welke dat zijn? Daar vertellen wij je graag meer over.

Fasen bevalling

Hoewel elke bevalling anders wordt ervaren en anders kan lopen, kunnen we deze wel onderverdelen in drie fasen: de ontsluiting, de uitdrijving en het nageboortetijdperk.