Rondom verlies

In sommige gevallen komt het voor dat een kindje overlijdt. Dit kan tijdens de zwangerschap zijn, de bevalling of kort daarna. Er volgt een tijd vol verdriet, verwarring, boosheid en onmacht. Juist in deze moeilijke dagen vol emoties moeten er beslissingen worden genomen over het afscheid. Uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is dat ouders actief betrokken zijn bij het afscheid nemen.

In een kraamtijd waarin wel een baby is geboren, maar waar geen nieuw leven is zal de kraamverzorgende jou ondersteunen waar zij kan. Ook houdt ze jouw lichamelijke conditie in de gaten. Uiteraard bepaal je zelf of je een kraamverzorgende in huis wilt deze periode. Op je verzekeringspolis staat of je deze zorg vergoed krijgt.

 

Herinneringen
Tastbare herinneringen kunnen later van onschatbare waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een naambandje, navelklemmetje, echo, haarlokje of het maken van een voet- of handafdruk. Het kan zijn dat je door alle emoties niet alles goed in je hebt kunnen opnemen. Foto’s en/of videobeelden kunnen je hierbij helpen.