Borstvoeding of flesvoeding

Tijdens de zwangerschap heb je waarschijnlijk nagedacht over het geven van borst- of flesvoeding. Deze keuze is geheel persoonlijk. Natuurlijk informeren wij je graag over de mogelijkheden en ondersteunen wij jou waar mogelijk.

Wij zijn een voorstander van het geven borstvoeding. Onderzoek toont namelijk aan dat er dankzij borstvoeding gezondheidswinst wordt behaald voor zowel de baby als de moeder. Al onze kraamverzorgenden zijn daarom geschoold in de begeleiding hiervan.


Medela
Op zoek naar een prettige borstkolf? Onze praktijk is een officiële Medela dealer in de regio en verhuurt en verkoopt elektrische Medela borstkolven en andere Medela producten. Alle producten van Medela zijn op voorraad of zeer snel leverbaar. Neem voor kolfverhuur en informatie over de producten contact op met ons kraamzorgburo Zwanger & Zo.

Meer informatie over de borstkolven van Medela vind je op de website van Medela.

Zwanger&Zo_kraamzorg_iconen_Tekengebied 1 kopie 2

Meld je aan voor onze informatieavond ‘Borstvoeding geven’

Wij organiseren een keer in de maand een informatieavond ‘Borstvoeding geven’. Klik hier voor de data. Deze avond wordt gegeven door een lactatiekundige en is een goede voorbereiding voor het geven van borstvoeding.

Ben jij van plan borstvoeding te gaan geven of twijfel je of dit wel bij je past? Dan raden wij aan om je hiervoor aan te melden. Wil je meer informatie over het geven van borstvoeding, dan kun je met vragen altijd bij ons terecht.

Flesvoeding
Het kan zijn dat het geven van borstvoeding niet bij je past, of niet op gang komt. Het is daarom goed om je al tijdens de zwangerschap te verdiepen in flesvoeding. Ook is het handig om voor de bevalling een paar flessen aan te schaffen. Let daarbij wel op de volgende punten:

  • Is de fles gemakkelijk schoon te maken met een flessenborstel?
  • Staat er een duidelijke maatverdeling op de fles?
  • Heeft de speen wel of geen gaatje?

Bespreek de keuze van de voeding met je verloskundige. Onze kraamverzorgende begeleidt je ook bij het geven van flesvoeding. Ook geeft zij voorlichting over de bereiding van de voeding.